Дигитален офис
Zoom, Skype, Meets и др.
Мобилен телефон
+359877400807
Административен e-mail
[email protected]

ИЗРАБОТКА НА ОНЛАЙН МАГАЗИН


Oнлайн магазин от A-Design Варна

В динамичното ежедневие на 21 век онлайн пазаруването се превръща в доминантен отрасъл. Развитието на технологиите води със себе си невиждано високи темпове на растеж на онлайн търговията. Предвид благоприятния пазарен климат изработка на онлайн магазин вече не е допълнителна екстра, която може да добавите към услугите във Вашия бизнес. Пълноценната изработка на електронен магазин се е превърнала в нужда за съвременните фирми. Под пълноценна изработка ние от A-Design Варна разбираме такава, която да работи. Ние следваме идеологията, че сайтът трябва да е бърз, достъпен, удобен за работа и добре презентиран на всички устройства. Това се дължи на факта, че трафикът в сайта не е само от 1 тип устройства с 1 вид операционна система и една и съща разделителна способност. Адаптивният дизайн (Responsive Design) е неизменна част от съвременната дигитална среда и ние го влагаме във всеки онлайн магазин. Благодарение на изпитана методика при изграждане на сайт за онлайн продажби, ние сме разработили успешен модел, който прилагаме във всеки онлайн магазин.ВИЖ ЦЕНИТЕ ЗА ИЗРАБОТКА НА ОНЛАЙН МАГАЗИН!

Разгледай какво включва нашата цена за изработка на онлайн магазинСтруктура на онлайн магазин от A-Design Варна

Всеки онлайн магазин изготвен от A-Design Варна е структуририран така, че да продава. На първо място преди всичко целта при изработка на електронен магазин е той да продава. Ние залагаме на функционален дизайн, който е удобен за работа с всички устройства (responsive design). Слагаме на първо място поведението на потребителя и начина по който той кореспондира с Вашия уеб сайт. Ние от A-Design Варна сме изградили успешен модел за платформа за онлайн продажби. Отработили сме работещ модел, който е така структуриран, че да улесни максимално посетителите на онлайн магазина. Това включва лесни и адаптивни бутони за добавяне в количката, интуитивно разглеждане на изображенията, добре изложено и лесно достъпно съдържание. Водим се от идеята, че идеалният онлайн магазин е този, който е направен да представи Вашия бизнес и да осигури онлайн продажби. В тази връзка всички онлайн продажби следва да бъдат част от цялостната концепция. Ние предлагаме цяла страница, където да въведем информация за Вашия бизнес. Благодарение на системата за управление на съдържанието, съвсем лесно ще можете да коригирате, създавате, изтривате и променяте съдържанието на продуктите преди или след изработка на онлайн магазин.

Софтуер за онлайн магазин

Софтуерът за изработка на онлайн магазин се нарича система за управление на съдържанието  (Content Management System). Тази система, позволява поддръжка на сайта на административно ниво. С други думи лесно ще можете да коригирате цялото съдържание по сайта си с елементарни компютърни познания. Тези системи се използват по цял свят, заради улеснения си достъп и висока функционалност. Известни платформи за управление на съдържанието са WordPress, Joomla, OpenCart, Drupal, Magento и други. С най-прости думи, тези платформи представляват софтуер, подобен на операционна система (Windows), на която могат да се инсталрат безброй програми (приложения), които да увеличат функционалността им. Този софтуер се слага в определено дигитално пространство, наречено „Хостинг“ и достъпът му се осъществява посредствин интернет адрес, наречен „Домейн„. Аналогично е сравнението на една операционна система (CMS платформа), инсталирана върху компютърно устройство (Hosting), който може да бъде с потребителско име (Domain). На практика онлайн магазин представлява точно това. Това, което правим в A-Design Варна е изграждане на онлайн магазин, което представлява своеобразно изграждане на компютърна конфигурация с инсталирана операционна система. Допълнителната функционалност на тези латформи е неограничена. Тъй като на практика всеки програмист може да пише програми за тези платформи (open source code), функционалността на платформите е безгранична. Можете да добавите модул за резервации, може да изградите цяла социална мрежа, да направите онлайн магазин, да създадете форум само с няколко клика. Това прави този софтуер за изработка на онлайн магазин толкова популярен и желан.

Модули и функционалности на електронен магазин

Функционалностите на един онлайн магазин, могат да бъдат различни. В зависимост от изискванията, тези функционалности могат да предложат неща от типа: Увеличаване на снимката на продукта Ви, когато курсорът е над нея; Добавяне в любими; Сравнение на продукти; Прилагане на воден знак (вашето лого върху снимките на продуктите); Триизмерно презентиране на продукти и много други. Разбира се с тези функционалности сайтът става „по-тежък“. Това означава, че колкото повече допълнителен софтуер слагате по сайта си, толкова по-бавен става той. Ние от A-Design Варна сме отработили методика, която позволява създаването на бърз онлайн магазин. Същевременно той е функционален и адаптивен (responsive). Дългогодишният ни опит ни позволи да тестваме голям брой допълнителни приложения и скоростта с която работят. Научихме, кои приложения могат да бъдат визуално добре изглеждащи, но товарят сайта Ви. Получихме информация от много външни източници и продължаваме да разширяваме нашите знания в зависимост от тенденциите в дигиталния маркетинг. Всяка изработка на онлайн магазин представлява комплексно решение от нужен софтуер, който да задоволява потребителските потребности. Правилното координиране на заявките от онлайн потребители и функционалността на сайта е ключова при успешната изработка на онлайн магазин.

Връзка с физически обект при изработка на онлайн магазин

Най-често изготвянето на онлайн магазин е породено от факта, че вече има физически обект, който осъществява продажби. В общия случай целта на предприемача, е да увеличи продажбите си и да разшири потребителската си аудитория. Това гарантира по-висока печалба, съответно и развитие на бизнеса. Връзката на физически обект и онлайн магазин може да бъде много елементарен процес, но също може да е свързан с доста пречки. От значение тук има самата складова програма с която оперира бизнеса Ви. Ако все още не сте започнали продажби във физически обект или не използвате складова програма е добре да проучите как тази програма, може да се съчетае със CMS платформа. Основният принцип с който работи връзката между складова програма е генериране (създаване) на файл с база от данни (XML), който да се въведе (импортира) във Вашата CMS платформа. Тъй като разнообразието на складови програми е почти толкова голямо, колкото и разнообразието от CMS платформи, рядко тези два фактора говорят на общ език.

По-лесният вариант е да не оперирате с наличности в сайта си. По този начин, може да сложите статус на продукта „Наличен“ или „Изчерпан„. Липсата на връзка между физически магазин и онлайн магазин изключително улеснява процеса. Същевременно трябва да осъществявате своевременна проверка на наличностите и да поддържате статусите актуални.

Последният вариант е да оперирате единствено чрез онлайн магазин. Това е бизнес идея подходяща за допълнителен доход или превръщането й в основен с течение на времето. Този вариант е много подходящ за стартиране на малък бизнес с перспектива за голямо развитие. При изработка на онлайн магазин, който предполага, че ще работи независимо, управлението на наличността е много лесно. Достатъчно е еднократно да се въведе наличността на даден продукт и при онлайн покупка системата автоматично намаля количеството. Така ще сте сигурни, че Вашата наличност в сайта ще е винаги актуална.

Как правим бърз онлайн магазин?

Поговорката „Бързата работа – Срам за майстора“ по никакъв начин не е валидна за онлайн магазините. Колкото по-бърз е един електронен магазин, толкова по-вероятно е потребителя да предприеме онлайн покупка (конверсия). Модерното общество е технологично обезпечено, това разбира се означава, че разполагаме с бърз интернет и бързи устройства. Същевременно в едно изграждане на електронен магазин съществуват множество фактори. Скоростта е зависима от хостинг услугата, която използваме, CMS платформата с която работим и допълнителните приложения, които използваме за да увеличим функционалността на онлайн магазина си. Ние от A-Design Варна взимаме всички тези фактори предвид. Хостинг услугите, които използваме са на една от утвърдените български фирми Superhosting, а планът, който използваме е от най-висок клас, гарантиращ висока скорост и бърза реакция. Използваме CMS платформата с най-висока производителност и изискваща възможно най-малко ресурси, които и осигурява много бърза работа в административно и клиентско ниво. Като допълнение използваме Услуги за кеширане (ускоряване) на услугите на хостинг и софтуерно ниво. Допълнителна функционалност на кеширащ плъгин позволява, веднъж заредено съдържанието, то да бъде запазено в паметта на устройството от което се отваря. Така благодарение на плъгини като WP Super Cache или WP Fastest Cache ускоряваме драстично Вашия сайт. При SEO оптимизация използваме инструменти на Google (PageSpeed Insights – Google Developers) и външни инструменти като Pingdom за да оценим скоростта на всяка страница и да оптимизираме скоростта й на административно ниво, така че да извлечем оптималното представяне на всяка страница от Вашия онлайн магазин.

Представяне на продукти в електронен магазин

Както споменахме по-рано идеята за изработка на онлайн магазин е да удовлетвори нуждите на потребителя. Когато говорим за уеб сайт за онлайн продажби, това означава, че той се интересува от продукта. За да задоволим тези нужди, ние от A-Design Варна съветваме нашите партньори да използват детайлно описание на продукта, актуални и и подробни снимки. Така например ако притежавате онлайн магазин за дрехи, за бизнеса Ви ще е полезно да опишете подробни характеристики за всяка дреха. Такива например са материя, размери, тегло, опаковка, гаранционен срок и други. Изключително желателно е подробно описание на продукта. Най-често това е свободен текст в който е описан продукта. Изтъкват се различните му приложения и основни преимущества. На пръв поглед на много предприемачи може да им се стори ненужно, но това не е така. Много голяма част от клиентите вземат информирано решение. Това означава, че те искат да прочетат възможно най-подробна информация за продукта, който купуват. Това им гарантира, че ще направят правилната покупка онлайн и няма да бъдат изненадани, когато получат доставката си.

Няколко методики за изчисляване на успеха

Всеки уеб сайт, който включва онлайн търговия разполага с коефициент наречен „Процент на реализация при продажбите„. Това е индекс, който показва колко хора пазаруват от Вашия онлайн магазин на база общия брой посещения на сайта. Доказано е, че сайтовете с по-детайлно описание на продуктите имат драстично по-висок резултат. Освен всички преимущества подробното описание на артикулите гарантира и по-ефективна SEO оптимизация. Това означава, че Вашите клиенти много по-лесно ще достигат до Вас посредством търсачките (Google, Yahoo. Bing или други). И на края, но не на последно място са изображенията. В това направление съветваме клиентите ни да използват професионална продуктова фотография, която да извлече максималното от Вашия продукт. Множеството снимки са другата основна грижа на онлайн потребителите. Клиентът иска да разгледа възможно най-много снимки на продукта. Иска да вникне в детайлите, иска да се увери, че този продукт е това което търси. По възможност е добре да се направят демонстративни видеа или професионално ревю на продукта. Това драстично увеличава възможността за онлайн продажба.

Поддръжка на онлайн магазин

Всяка изработка на онлайн магазин включва административен панел. Това позволява да осъществявате мониторинг на случващото се в сайта Ви. Благодарение на включения брояч на посетители можете да проследите броя на всички хора минаващи през сайта Ви. Това ще Ви даде информация за успеха на Вашите рекламни кампании, ще можете да си направите сметка за “Процент на реализация от електронна търговия” и ще ви осигури по-ясен поглед на случващото се във Вашия онлайн магазин. Ако решите да се възползвате от една от услугите на A-Design Варна, за изготвяне на Google Analytics,  SEO оптимизацияУеб поддръжка или Корпоративен брандинг ние ще изградим за Вас профил в аналитична програма на Google, наречена Google Analytics и ще свържем платформата с Вашия сайт. Така ще можете да получите пълен мониторинг на Вашите посетители. Ще може да отсеете посетителите и да получите подробна информация за пол и възраст на посетителите, географски признаци като език и местоположение. Ще получите информация за устройствата с които боравят и операционните системи които използват. Това ще Ви даде детайлна информация за предстоящите рекламни кампании. Ще Ви помогне по-лесно да отсеете правилната таргет група и ще направи рекламата Ви по-ефективна.


Онлайн магазин съобразен с GDPR

GDPR съвместим online магазин

Във връзка с влезлите наредбите от европейското законодателство, от Май 2018 г. всеки онлайн магазин, трябва да бъде структуриран така, че да предоставя информация за какво ще се използват личните данни в него. При всяко изграждане на онлайн магазин трябва да се имплементира модул, който уведомява посетителите, че сайтът използва бисквитки и могат да бъдат изисквани лични данни при приключване на поръчка. При всяка изработка на електронен магазин A-Design Варна влага модулна система, където тези съобщения се показват на възможно най-акуратното място, без да са натрапчиви и да пречат на дейността на потребителите. Всички модули са свързани със страница включваща пълната информация за фирмата и политиката за защита на личните данни. Така Вашият онлайн магазин става напълно GDPR съвместим.


Характеристика и преимущества на онлайн магазин

ХАРАКТЕРИСТИКИ

Адаптивен (responsive) дизайн

Безплатен домейн

Неограничен брой електронни пощи

Административен панел

Търсачка за продукти в сайта

Динамичен слайдер на началната страница

Неограничен брой продукти

Неограничен брой страници

Неограничен брой категории

Възможност за промо кампани (стара/нова цена)

Възможност за вграждане на видео

Функционалност за “Контактна форма”

Карта с кабърче на физически обект

Функционалност за “Потребителски коментари”

Интегрираме на модул за електронна търговия

SEO модул за последваща оптимизация

Брояч на посетители в сайта (само за администратор)

Софтуер за защита на сайта от хакерски атаки

ПРЕИМУЩЕСТВА

Съдействие при покупка на хостинг и домейн

Безплатни инструкции за работа със сайта

Лесен за поддръжка

Бърза скорост на зареждане

Богата функционалност

Готов за SEO оптимизация

Оптимизиран за работа с всички устройства

Оптимизиран за работа с всички устройства

Бърза връзка с потребителя

Лесно и удобно известие за поръчки

GDPR съвместим за търговия в ЕС

Доклади и отчети за онлайн търговията

Лесен достъп към социалните мрежи

Лесно споделяне на съдържанието от сайта Ви

Лесно водене на рекламни кампании

Безплатна страница “Очаквайте скоро”

Възможност за поддръжка на сайт


Цена за изработка на онлайн магазин

Онлайн магазин

/поискай оферта

 • Връзка между домейн и хост
 • Създаване на база от данни
 • Инсталиране на Wordpress
 • До три фирмени e-mail-а
 • Прилагане на темплейт
 • Въвеждане на съдържание
 • Изграждане на уеб структура
 • Дизайнерски ретъч на подменютата

Добавяне на продукт

/поискай оферта

 • Име на продукта
 • Описание на продукта
 • Характеристики на продукта
 • Изображения на продукта
 • Цена на продукта
 • Категория на продукта