Дигитален офис
Zoom, Skype, Meets и др.
Мобилен телефон
+359877400807
Административен e-mail
[email protected]

Как да си направим лого в 3 лесни стъпки

Как да си направим лого в 3 бързи стъпки от A-Design Варна

Всеки бизнес се нуждае от подобаващо представяне. Всеки млад предприемач е поставен пред въпроса с визията на бизнеса му. Тази статия е посветена на въпроса “Как да си направим лого” и са представени съвети и насоки от утвърдени графични дизайнери. Много често предприемача е поставен трудната задача за изработка на фирмен знак. За съжаление доста често това е свързано с бюджет, който е ограничен и недостатъчен. За щастие може да си направите качествено лого безплатно. В онлайн пространството има много сайтове за генериране на безплатно лого и ако комбинирате следващите съвети с тези инструменти, ще постигнете завиден резултат. Съветите как да си направим лого са систематизирани в няколко стъпки и няколко ключови елемента. Процесът трябва да е последователен и да се вземат предвид всички препоръки, за цветове, изображения, фигури и шрифт.

Паралелно с тази статия ще развием визията за бизнес, който се занимава с козметични услуги за домашни любимци (примерът е напълно òбразен за да видите процесът). Ще минем през всички процеси, които минава един графичен дизайнер при професионален дизайн на лого и ще използваме част от инструментите, които използват и те.

Изберете цвят

Когато вече сте се заели с въпроса Как да си направим лого е редно да помислите за цветовата схема. Всеки бизнес има утвърдени цветове. Цветът на логото е от съществено значение и изборът на правилен цвят гарантира, че Вашият бизнес ще бъде по-лесно разпознаваем. За целта трябва да определите точно бизнес сферата в която ще оперирате и да намерите най-подходящите цветове. В тази връзка е нужно да направите проучване за цветовете на бизнеса Ви. Това може да стане по изключително елементарен начин. Просто напишете сферата на бизнеса Ви (с английското й название) + думата “palettes” в търсачката на Google и ще Ви излязат изображения и цветовете им отдолу.

Ако все пак решите да използвате определени от Вас цветове може да се възползвате от инструментите на Paletton. В тяхното приложение може да намeрите цветовете, които се съчетават най-адекватно. Когато сте решили да използвате собствен цвят е важно да знаете какви настроения носят цветовете у хората. Това може да намерите в подробно описаната статия на jenreviews за значението на цветовете. Важно при избора на цвят за логото е да използвате от 1 до 3 цвята и НИКОГА повече. Използването на твърде много цветове пренасища логото, прави го по утежнено за изобразяване и прекалено ангажиращо. Това би довело до отрицателен ефект.

ИЗПОЛЗВАЙТЕ PALETTON

Нагледен пример как да си направим лого започва с избора на цвят

Примерът, който сме избрали изисква да разберем цветовете в бизнеса с домашни любимци. По инструкциите дадени по-горе пишем заявка в Google “Pet palettes”. Посочвате раздела на изображения и резултатът, който получавате е картинки и основните цветове използвани в тях. В общият случай това са 5 цвята, които се съчетават цветово и могат да бъдат използвани заедно. Избирате си цветова схема и взимате кодовете на цветовете от картинката. Ако се чудете как да изберете точния код на цветовете, които сте избрали може да използвате ТОЗИ инструмент. Свалете избраното изображение и го заредете в страницата за да изберете Вашия цвят. В нашия случай това са цветовете с кодове #8d3527; #3d271c; #fcca73; #7f7047; #c7782b като от тях ще използваме два основни цвята (за да не утежняваме логото).

как да си направим лого с правилните цветове

Търсене на цветова схема за бизнеса с домашни любимци, използвайки инструмента за изображения на Google

Изберете име

Имаме цяла статия по въпроса с избора на име, която може да прочетете ТУК. Обобщено можем да изложим, че основното при избора на име за Вашия бизнес е сведено в 3 полезни съвета. Тези съвети са: името да е кратко, да става за нарицателно и да може да се изписва безпроблемно на двата езика. При избора на име се уверете, че то няма да е трудно за произнасяне. Една от най-добрите техники е да накарате Ваши близки и приятели да повторят или напишат името което сте избрали. Важно е да помислите за уникално име или такова, което може да се представя или интерпретира по асоциативен начин, това е смела постъпка, но се овещава с много успехи при правилен подход.

ВИЖ СТАТИЯТА /ИМЕ НА ФИРМА/

Избор на име съответстващо с нашия проект

В нашия пример ще се стремим да създадем интернационално звучене и може да бъде произнесено както на български, така и на английски. Ще търсим нещо кратко, което може да се изобрази с малко букви. Наименованието разбира се трябва да е свързано с темата и да подсказва каква е сферата на дейност. Търсим нещо, което предизвиква позитивни мисли у хората и би било лесно за запомняне.
Така стигаме до варианта нашия бизнес да се казва “Пале” или “Pale”. След кратка справка в системата на хостинг операторите, разбираме, че дори домейнът PALE.BG е свободен и може да бъде регистриран като собственост. Това е допълнителен плюс и е преимущество, когато решите да предприемете изработка на сайт и започнете да развивате Вашия дигитален маркетинг.

Използвайте цвета и името в генератор за лого

След като сте избрали цветовата схема на Вашия бизнес и сте се спрели на определено име е време да ги съчетаете в обща визия. Благодарение на инструмента на FREE LOGO DESIGN (или безплатен дизайн на лого), можете да генерирате лого. Софтуерът представлява програма за лого, която работи през уеб сайт. Единственото нужно тук е да въведете името на бизнеса Ви и да въведете темата за която се отнася. Ще получите няколко страници с предложения за лога, които може да коригирате и да редактирате.

В редактора може да сменяте цвета, шрифта, местоположението на елементите и да добавяте нови. Тогава идва момента в който трябва да приложите вече избраните цветове. Кликнете върху всеки елемент и го оцветете в един от Вашите цветове, използвайки кодът му. Използвайте не повече от 3 цвята и подредете текста и иконите за да изглежда по-добре. След като сте готови с всички корекции натискате бутона “SAVE” и избирате да го запазите като безплатно лого.

ИЗПОЛЗВАЙТЕ FREE LOGO DESIGN

Как да си направим лого, използвайки инструмента и наученото до тук

В нашия случай въвеждаме като име на бизнеса PALE и посочваме категория “Animals and Pets” и натискаме бутона “Start”. След като излязат разнообразие от предложения натискаме бутона “View All logos” за да разгледаме по-обстойно всяко примерно лого. След като се спираме на дадена визия за примерно лого, я избираме като кликваме на нея. Сега имаме едно сурово лого, което трябва да бъде редактирано за да отговори на бизнес правилата. В нашия случай ще използваме 2 цватя, това са именно #3d271c и #c7782b като съчетаем фигурите и текста, така че да преливат от единия в другия цвят. След няколко корекции в разположението на елементите стигаме да нашия краен резултат.

Нагледен пример как да си направим лого

Използсане на инструмента Free logo design

Какво получаваме

Резултатът е напълно безплатно лого. Успешно разработена визия, която е напълно съобразена с бизнес правилата, има запомнящо се звучене и изглежда модерно и достоверно. Логото е подходящо за използване при изработка на сайт или при дизайн на визитка. Може да бъде използвано като профилна снимка за Вашата facebook страница или просто да споделите идеята с Вашите приятели. Това е един изключително добър старт за Вашата бизнес идея, която не изисква нищо друго освен време. За съжаление размерът на логото е със скромната резолюция от 200×200 px, но вече знаете стъпките как да си направим лого и можете успешно да приложите знанията си за начало на Вашия проект.

Вече знаете стъпките за създаване на лого онлайн и за какво може да бъде използвано то. Ако не сте доволни от постигнатите от Вас резултати, повтаряйте до постигане на желания ефект. Ако все пак решите, знайте, че нашите опитни графични дизайнери са винаги готови да се заемат с Вашия проект. Ние от A-Design Варна сме се доказали в дългогодишния си опит в сферата на графичен дизайн и може да се запознаете с нашата услуга “Дизайн на лого”.

Допълнителни насоки как да си направим лого

Не използвайте изображения в логото си. Влагането на сложно изображение в логото много утежнява визията и не изглежда професионално. Когато създавате Вашето лого използвайте фигури, визуални елементи като линии, елипси и други в съчетание с текст. Добре е избраният текст да бъде с изчистен и модерен шрифт. Препоръчително е да не използвате ръкописен шрифт при дизайн на лого. Вашето лого трябва да може да се превърне в нарицателно, това важи с пълна сила за сферата на услугите и е по-трудно приложимо в сферата на електронната тъговия.