Дигитален офис
Zoom, Skype, Meets и др.
Мобилен телефон
+359877400807
Административен e-mail
[email protected]

Дизайн на визитна картичка

Защо е важна визията на вашата визитка?

Когато става въпрос за дизайн на визитна картичка, A-Design залага на уникалността. Всяка рекламна агенция може да Ви предложи общ шаблонен дизайн за визитка с различна хартия (картон) или размер. Когато обаче искате да се разграничите от всички визитни картички, които се предлагат в бизнес средите, трябва да заложите на визитна картичка, която най-добре се вписва с дейността на Вашата фирма. Освен това е добре да ангажирате графичен дизайнер, който да подходи индивидуално към Вашата марка.  Ние от A-Design, можем да Ви предложим решение, което съчетава професионализъм и опит. Разработената от нас методика за типография на визитка ще Ви осигури дизайн, който съчетава пълнотата на данните и подреденост на информация. Ние извеждаме вашето фирмено лого и основна информация за фирмата с дискретно въздействие. Така Вашият бранд ще бъде запечатан на подсъзнателно ниво при всеки приел картичката.

Дизайн на визитна картичка

Информацията, която ще откриете за нашата услуга „Дизайн на визитка“…

Kак правим дизайн на визитна картичка

Ние следваме методика на въздействие и потребителска манипулация, като съчетаваме техники на подсъзнателно запечатване на образи. Всеки елемент по дизайна на вашата бизнес карта е съобразен с основни концепции на графичното влияние. Всяка визитка има индивидуален дизайн и използва уникална цветова схема, зависеща основно от Вашия бизнес. Ние използваме инструменти като Palleton, които извеждат най-добрите цветови комбинации. Използваните цветни шаблони са винаги съобразени с Вашата корпоративна идентичност и съчетани с цялостната визия на фирмата Ви.

На база на задълбочени проучвания сме достигнали до резултати, които показват най-добре приеманите съчетания на форми в даден графичен дизайн. Освен това използваме шрифтове, които са с доказани резултати за позитивно човешко възприятие. Цветовете използвани в нашите дизайни са меки и ненатрапчиви, но същевременно отличаващи се и добре съчетани. Следваме методология за процентното съдържание на текст върху визитката и спазваме строго, неписани правила за дизайн на визитна картичка. Така на всяка цена ще получите стойностен продукт с изпитано качество.


Дизайн на визитна картичка

Инструменти за дизайн на визитна картичка

Опитът е от ключово значение

За щастие богатият ни опит е позволил и позволява да получаваме обратна връзка от  нашата дейност. Благодарение на това ние сме достигнали до същината на изразната семантика в малка по обем информация. Успели сме да овладеем важността на всеки детайл по Вашата визитка и знаем до каква степен да наблегнем на определен елемент. Така подсъзнателното въздействие няма да е на цена по-висока от натрапчивостта.

Накрая, но не на последно място е качеството. За него използваме специализиран софтуер включващ Adobe Photoshop, Corel Draw, Adobe Illustrator и други, работещи с изображения и елементи с висока резолюция. Тъй като всяка визитка изглежда добре на екран, ние гарантираме същото качество и при печат. Използвайки векторни графики и форми и правилно експортиране на файловите формати гарантираме за безупречното качество на визитката. Важно е да се отбележи, че оформлението за предпечат, използвайки цветова схема CMYK (Cyan, Magenta, Yellow, Key) и правилното оформление на отстъпите при печат са от съществено значение.

Еволюцията на бизнес картите

Размяната на визитки между двама души се среща още от зараждането на самия бизнес. В началото визитката е била малко бяло картонче с напечатана информация за фирмата от едната й страна. Като действието с размяна на визитки (точно както в миналото) и в настоящето е ясен сигнал за контакт между двете страни и запознаване с дейността на отсрещната страна. В модерната технологична ера, много хора използват така наречените дигитални визитки, които присъстват в подписа на всеки фирмен e-mail.

В началото на бизнеса, информацията върху бялото картонче се е свеждала до Име и позиция на лицето, наименование на търговската марка, адрес и телефон. В модерното съвремие се добавят и елементи като  факс, фирмен имейл, QR КОД, уеб сайт и контакти в социални профили като Facebook, Linkedin и Twitter, като тези данни се съчетани с обща добре оформена визия и допълващи графични елементи. И до ден днешен добрата визитка означава внимание към детайлите и е показателна за това, колко хората държат на себе си и бизнеса си.

Препратка към бъдещето

С развитието на технологиите модерните визитни картички стават все по-дигитализирани. Съвременните смартфони имат опции за изготвяне на дигитална визитка, която позволява да бъде изпращана посредством безжични технологии като NFC, Bluetooth, RFID  и други. Такива платформи например са Bump . Продължавайки със същите темпове се очаква през следващите 20 години, технологията да заеме над 50% от обмена на контактна информация.


Дизайн на визитна картичка от A-Design Варна
Шаблон за визитка

Визитната картичка като краен продукт

Важно е да знаете, че ние от A-Design сме се специализирали в дизайн на визитна картичка и нашата цена включва единствено визуалното оформление. За щастие можем да Ви дадем доста напътствия и за печата им. Подготвили сме Ви няколко бързи съвета, касаещи материалите, размерите, цветността и други.

Границата между хартия за визитки и картон за визитки е много тънка (буквално). Счита се че оптималният картон за изработка на визитки е 300 грама. Границите на оптимума може да варира от 250 до 350 грама и е препоръчително да е в тези граници. Не бихте искали да се представите с визитка принтирана върху „лист хартия“. Същевременно няма да е професионално ако подадете парче „шперплат“ с Вашите инициали към Ваш потенциален клиент или партньор.

Пъстротата е успех

Друг важен момент е Вашата визитка да е пълноцветна в гръб и лице. Предлагат се варианти за печат на бизнес карти с различна оцветеност. 4+0  е отнася за пълноцветни визитки с щампа единствено на лицето.  4+4 е най-разпространеният и ефективен метод за дизайн на визитна картичка. При този печат разполагате с пълноцветни гръб и лице и е подходящ за качествени дизайни и въздействащи мотиви. 1+0 както споменахме по-горе са визитките, които са останали в историята, но все пак в определени моменти (с наложен ограничен бюджет) биха били полезни. 1+1 са едноцветните и двустранни визитки. Те се използват ако искате да акцентиране на даден цвят. Подходящи за външна реклама с редуциран бюджет. И накрая 4+1 (често срещан модел) включващ пълноцветно лице и едноцветен гръб. При този вариант има възможност да се създаде задоволяващ дизайн, но разликата с 4+4 е неоправдано малката цена.

Размерът има значение! С този плашещ много хора израз, затвърждаваме статуквото за правилния размер. Цял свят използва различни по размер визитки. Така например Япония използват 91/54 милиметра, Китай залага на 90/54 милиметра, САЩ и Канада предпочитат 88.9/50.8 милиметра. Много европейски държави сред които Великобритания, Германия и Франция са избрали размер от 85/55 милиметра. В случая нас ни интересува България. Общоприето е в страната ни да се използват визитки с размер 9/5 сантиметра или 90/50 милиметра. Това е от съществена важност, защото в различните държави аксесоари като портмонета и визитници са проектирани специално да съберат определен размер визитни картички.


Размер и пълноцветност на визитка

Цена за дизайн на визитна картичка от A-Design


A-Design се ангажира с професионален дизайн, кратки срокове на изработка и конкурентна цена. Както споменахме опита ни се уповава на дългогодишни проучвания, усъвършенствания и дълго изследване на поведенческата рецептивна психология. Срокът за изработка на визитна картичка е два работни дни. С Вашия проект ще получите качествена предпечатна визуализация, висококачествен графичен дизайн и най-важното. Ще сте сигурни, че ще презентирате Вашата фирма по най-подходящия начин.


Еднолицева визитка

 • Предварителна визуализация
 • Индивидуален дизайн
 • Формат за предпечат
 • Висока резоюция
 • Интегриран QR код
 • Професионална снимка

60 лв./с вкл. ддс

A-Design Варна - Дизайн на визитка

Двулицева визитка

 • Предварителна визуализация
 • Индивидуален дизайн
 • Формат за предпечат
 • Висока резоюция
 • Интегриран QR код
 • Професионална снимка

90 лв./с вкл. ддс

Цена за дизайн на визитна картичка

Двулицева визитка

 • Предварителна визуализация
 • Индивидуален дизайн
 • Формат за предпечат
 • Висока резоюция
 • Интегриран QR код
 • Професионална снимка

100 лв./с вкл. ддс

Дизайн на визитна картичка